Scroll Top

Die verdammte spielerei

‘Ze waren met zessen, ze liepen in Gent rond. Ze kwamen van nergens, gingen nergens naartoe.’ Naar de gevleugelde woorden van Lieven Tavernier ontstond in juni 2006 Die Verdammte Spielerei. De Vlaamse kleinkunstenaar voorspelde het al: ‘En dan loopt er ergens een nieuwe fanfare, een nieuwe fanfare van honger en dorst’. 

Intussen groeide het zestal uit tot het zotste wandelorkest van het westelijk halfrond. Ze marcheren fier als een fanfare en lopen nooit verloren dankzij hun actieve en oplettende Herr Kapellmeister. Samen zorgen ze voor een geheel van topmuziek in combinatie met volksverlakkerij. Typische fanfaremuziek, een polka, een radiomelodie, een vleugje klassiek of een andere geestige verrassing. Het komt allemaal voorbij. 

Die verdammte spielerei heeft al tal van optredens verzorgd, onder meer op festivals zoals Pukkelpop, Lowlands, Dranouter, Gentse Feesten en de Lokerse Feesten. Ook in het buitenland weet men hen te vinden. Londen, Zuid-Korea, Duitsland en Oostenrijk staan ook op hun speellijst.Privacy Preferences
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze via uw browser informatie opslaan van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.