Scroll Top

Historie

Klomppop begon in 1981 als ééndaags indoorfestival in De Stenge in Heinkenszand op Hemelvaartsdag. De organisatie was in handen van het naamgevende jongerencentrum De Klomp uit Ovezande.

Vele nationale en internationale grootheden betraden er het podium, o.a. Herman Brood, Candy Dulfer en Bobby Byrd & The JB’s Allstars. Op de laatste editie in De Stenge speelde Bløf, die net met eigen nummers waren begonnen. Een jaar later in 1995 verhuisde het festival naar twee tenten op het sportveld van Ovezande. Jarenlang was de hemelvaartdonderdag voor het popfestival Klomppop en de zondag erna voor het Straatfestival Ovezande.

Opkomende en gevestigde namen bezoeken het festival waaronder Raymond v/h Groenewoud, Racoon, Caro Emerald, Band Of Skulls, Kensington en Danny Vera. In 2016 verlaat Klomppop de donderdag en komt er een derde festivaltent. Deze formule groeit met de vrijdag als derde festivaldag en de zondag met straattheatermiddag als familiedag. De vaste plek in de evenementenkalender wordt het laatste weekend van mei.

Privacy Preferences
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze via uw browser informatie opslaan van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.