Scroll Top

Drie deelnemers strijden om finaleplek Spectra by Klomppop

Band be for you, Grainbait en Two seconds before zijn de deelnemers aan de tweede voorronde van Spectra by Klomppop. Vrijdagavond strijden ze in De Klomp in Ovezande om een plekje in de finale van de bandwedstrijd tijdens het festival Klomppop in mei. Yaro Mila is special act van deze editie.

De excentrieke Yaro Mila speelt avant-garde pop. Haar muziek is luid, rebels, vurig en tegelijkertijd mierzoet. Er klinken invloeden door van Britney Spears en Lady Gaga, maar ook van artiesten als Ashnikko en Dorian Electra. Yaro Mila wordt op het podium bijgestaan door twee danseressen en twee muzikanten.

Drie bands

Voordat Yaro Mila de avond afsluit strijden drie bandjes om een plekje in de finale van Spectra by Klomppop. De eerste is Band be for you. De band is in 2016 begonnen als akoestisch duo, maar groeide al snel uit tot de vijfkoppige band die het nu is. Het vijftal speelt pop- en rocknummers.
Het trio Grainbait brengt een rauwe mix van hardrock, grunge en blues. Ritmische gitaarpartijen, krachtige vocalen, subtiele orgelgeluiden en een strakke, dreunende ritmesectie zijn de steekwoorden. Ze hebben al een single op hun naam staan: ‘Show me how’. Eerder won Grainbait de juryprijs van Podium-Z.

Two seconds before is de derde en laatste deelnemer. Het jonge viertal maakt speelse, verfrissende muziek. Thema’s als break-ups, liefde, maatschappelijke druk en overwinningen staan centraal. Hun muziek kenmerkt zich door eigenwijze melodieën, expressieve zang, gelaagde gitaarpartijen en dynamische drums.

Vier competities

Spectra by Klomppop bestaat uit vier competities. De Spectra-competitie met bands die eigen muziek schrijven onder de 25 jaar, Quarterlife voor deelnemers ouder dan 25 jaar, de Coverband en een DJ-competitie. Tot 2023 organiseerde de Jongeren Raad Borsele de bandcompetitie. Klomppop, waar de finale van Spectra al plaatsvond, is gevraagd de bandcompetitie over te nemen.

drie-deelnemers-strijden-om-finaleplek-spectra-by-klomppop
Privacy Preferences
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze via uw browser informatie opslaan van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.