Scroll Top

Coverbands strijden voor een plekje op podium Klomppop

De coverbandcompetitie van Spectra by Klomppop vindt vrijdag 12 januari plaats in Podium De Klomp in Ovezande. Drie bands en een singer-songwriter strijden om een plekje op het affiche van de Klomppop-zondag in mei.

De overeenkomst tussen de artiesten van vrijdag is dat ze covers spelen, maar daarmee houden de gelijkenissen op. The Animators, Jorinke, MOX en Emergendizer zorgen voor een afwisselend avondje. Eerstgenoemde band speelt een mix van 50’s-rock-‘n-roll, ballads en pop. De vierkoppige band staat garant voor een gezellig avondje meezingen.

Jorinke schrijft en speelt normaal haar eigen songs over allerlei aspecten van het leven, maar covert vrijdag nummers van haar favoriete artiesten. Net als met haar eigen liedjes wil ze de luisteraars hiermee hoop geven.

MOX biedt meezing- en airguitargarantie. De ervaren band speelt nummers van Arctic Monkeys tot Queen en alles wat daartussen zit. Wat dat is? Denk aan Muse, Franz Ferdinand, Soulwax, The Hives en Royal Blood.

Solomuzikant Rien Dekker  speelt met zijn akoestische gitaar, mondharmonica en zangstem nummers van Johnny Cash, Elvis, Neil Adimond, Boudwijn de Groot en Armand.

Last but not least is Emergendizer, naar eigen zeggen een rariteit in het land van tributebands. Het vijftal speelt nummers van bands zoals M.O.D., D.R.I., Prong, Crumbsuckers, Celtic Frost, GBH, Overkill, Exodus, Slayer en Sepultura. Het is een set voor metalheads, punkers, hardrockers en hardcoreliefhebbers.

De winnaar van deze competitie staat zondag 26 mei op het podium van Klomppop.

Vernieuwd

De coverbandcompetitie is één van de vier competities van het vernieuwde Spectra. Naast deze zijn er wedstrijden voor muzikanten onder de 25 jaar met eigen nummers, een Quarterlife-competitie voor muzikanten ouder dan 25 jaar en een DJ-competitie. De rest van de voorrondes vindt plaats in Podium De Klomp in Ovezande op 16 februari, 15 maart en zaterdag 13 april.

dio-roxy-dekker-en-meer-naar-klomppop-2024-2
Privacy Preferences
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze via uw browser informatie opslaan van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.