Klomppop festival weekend

Klomppop festival weekend #KP18

Nieuws

Tweede worp namen voor programma van de zaterdag

Klomppop, het driedaagse festival in Ovezande, bevestigde eerder al RONDÉ, Moss, Kraantje Pappie, The Cool Quest, Canshaker Pi, FATA BOOM, PROOST!, EUT, Treehook, Squander Squad en Hausmagger voor het laatste weekend van mei. Vlak voordat de ganse popscene zich stort in de hectiek van het Groningse Eurosonic Noorderslag komen daar nog vijf namen voor de zaterdag bij.

Het Belgische tijdschrift HUMO zet zijn geld maar op één debuterende band als het gaat om komend jaar: Dirk. In persteksten omschreven als het ondankbare kind van Pavement, Fugazi en Weezer. Klomppop reserveert meerdere podiumplekken voor talentvolle bands uit de regio, twee daarvan worden ingepikt door Screw Houston en Rites. Twee punkbands, de eerste tegenwoordig meer aan de popkant van het genre, de laatste nog steeds hardcore. Ook uit de regio maar meer ervaren is de hiphopband De Hobbyisten. Vanaf deze week terug van weggeweest met hun nieuwe EP genaamd ‘E.P & Vloed’.

De derde tent van Klomppop, de Oâlles Loco?, is vernieuwd en vanaf komende editie ook verduisterd voor extra sfeer. Helaas zijn de vaste gastheren van de Loco Loco Discoshow dit jaar verhinderd wegens een lekke bladblazer. Gelukkig heeft Klomppop alvast de feestband Kennèh bereid gevonden een deel van het gemis goed te maken. De band speelt werk van bijvoorbeeld Pater Moeskroen en WC Experience.

De finale van Spectra op vrijdagavond kent al twee geplaatste acts namelijk de rappers van Gapy en Chav & Qube . Aanstaande vrijdag 19 januari is de derde voorronde met als speciale gast Monomyth. In februari komt The Overslept langs bij de vierde avond in Podium De Klomp. De voorrondes zijn gratis bij te wonen voor publiek.

Affiche Klomppop Festivalweekend krijgt in één klap vorm met o.a. RONDÉ, Moss en Kraantje Pappie

Klomppop heeft sinds vorig jaar zijn plek geclaimd als driedaags festival in het laatste weekend van mei.  Voor 2018 krijgt het affiche al aardig vorm. Headliners van de zaterdag zijn de populaire indiepopband RONDÉ, de band rond de uit Zeeland afkomstige Marien Dorleijn Moss en hiphopper Kraantje Pappie, die al eerder liet zien dat hij Klomppop op zijn kop kan zetten.

Voor de zaterdag zijn verder The Cool Quest, Canshaker Pi, FATA BOOM en EUT bevestigd. Voor de derde tent, de Oâlles Loco? is vooralsnog alleen duidelijk dat DJ Timski de zaterdag gaat afsluiten. Het weekend start op vrijdagavond met de finale van talentcompetitie Spectra en heeft vervolgens Treehook, vorig jaar de verrassing van Klomppop, te gast en Hausmagger met frontman Theo Wesselo (Rembo&Rembo).

Op zondag is er, tegen de achtergrond van een braderie, de straattheatermiddag met internationale topartiesten en een muziekprogramma met cover- en tributeband. Partycoverband PROOST! en folkband Squander Squad zijn reeds geboekt.    

Klomppop Festivalweekend profileert zich steeds duidelijker als kleinschalig kwaliteitsfestival die zich richt op zowel liefhebbers van alternatieve pop, rock en hiphop, hilarische gezelligheid in de Oâlles Loco? en straattheater op zondagmiddag.

Voor de zaterdag zijn slechts 1500 kaarten beschikbaar. Op de zondag komt een deel van het dorp bij festivalterrein en is de capaciteit enkele duizenden bezoekers.  De voorverkoop van weekend- en dagkaarten is reeds gestart via www.klomppop.nl. De prijs in de voorverkoop voor een passepartout voor drie dagen is 26,50 euro en tien vrienden kopen samen een toegangsbewijs voor 240 euro. Campingtickets voor drie dagen zijn 11,50euro. 

Terugkijken op een geslaagd weekend

Wat een weekend!! Tijdens het evenement laten we de inhoudelijk verslag over aan anderen. Hieronder vind je een verzameling van er werd geschreven, gefotografeerd en gefilmd. De foto’s van onze fotograaf zijn binnenkort hier en op onze facebook te vinden. De foto hierboven is van Popshot. Heb je ook foto’s of een verslag mail ons dan via Contact.

3voor12
Lees hier het Marathonverslag van 3voor12Zeeland met liveblog en verslagen van de meeste bands en hun Top5 van het weekend.

Omroep Zeeland
Bekijk de reportage van onze zondag als Evenement van de Week bij Omroep Zeeland

PZC
Di-Rect knalt na minuut stilte op Klomppop
Klomppop had zaterdagavond een echte trekker in huis. In de ‘main stage’-tent stond de Nederlandse rockband Di-rect op het podium……


 

Één minuut stilte op Klomppop uit respect voor slachtoffers Manchester

Elke slachtoffer van een aanslag is er één teveel. In het meest recente geval in Manchester raakt het de popmuziek en alle liefhebbers van concerten in het hart. Dat maakt dat muziekliefhebbers zich geroepen  voelen om zich te laten horen, of juist even respectvol stil te zijn. Klomppop geeft gehoor aan de oproep van de VNPF (vereniging van Nederlandse poppodia en festivals) om aanstaande zaterdag uit solidariteit met vrienden en familie van slachtoffers van de aanslag in Manchester één minuut stilte in acht te nemen. Om 21:00uur, vlak voor de show van headliner DI-RECT, gaat de muziek uit in alle tenten en zal met het publiek stil gestaan worden bij de hetgeen wat is gebeurd.

Festivalkrant online lezen

Binnenkort valt onze festivalkrant met alle informatie over klomppop festivalweekend bij je in de bus, als je  in de gemeente Goes, Kapelle of Borsele woont tenminste. Maar je kunt hem hierboven alvast online lezen. Uitgebreide info over alle bands en straatartiesten en veel praktische tips.

Buslading artiesten voor straattheatermiddag en Hottub Heroes als afsluiter

De line-up van Klomppop Festivalweekend is nagenoeg compleet. Een laatste grote ronde aan namen bevat onder andere een indrukwekkende hoeveelheid straattheater voor de zondagmiddag en de afsluiter van de zondagavond is feestcoverband Hottub Heroes. Aan het brede programma voor de zaterdag met DI-RECT en Jebroer voegt de organisatie The Royal Engineers toe en de talentvolle jonge Zeeuws-Vlaamse band The Brightt. Verder Molly and Tenbrooks met covers van Johnny Cash en één van de smaakmakers van de Oâlles Loco? wordt de King Of Bingo.

Straattheater
Wat drie decennia lang de naam Straatfestival Ovezande droeg, heet in de nieuwe opzet van Klomppop Festivalweekend de ‘straattheatermiddag’. Onveranderd blijft het aanbod van internationale allure. Uit Israël komt bijvoorbeeld Asaf N’ Roll, een getalenteerd acrobaat in Elvis-kostuum en uit Australië Katie Wright Dynamite. Andere aanbevelingen zijn The Flying Dutchman, de Italiaanse Mr. Moustache en het uit datzelfde land afkomstige duo La Spindola. Oude bekenden van het festival Nieuw Lef, Kartje Kilo, Martin Forget, Frans Custers en Bonpardon komen met nieuwe shows naar Ovezande. Bizar vermaak is te verwachten van degenslikker Thomas Blackthorne en de meest opvallende verschijning van het festival is ongetwijfeld de doldwaze Engelse non Musical Ruth op een gemotoriseerde vleugelpiano.

Randprogrammering
De aankleding en het randprogramma is geleidelijk een onmisbaar onderdeel van Klomppop geworden. Zo begint de festivalzaterdag rustig met een popquiz.om even bij te komen van The Charm The Fury op vrijdagavond. Dit jaar is op zondag weer de uitgebreide braderie en kindermarkt en een Classic!Fever ode aan Leonard Cohen door jong muzikaal talent in kerk ’t Wit Arjaentje. Op de zondagmiddag wordt er geracet met elektrisch gereedschap tijdens de tweede Open Zeeuws Kampioenschap Powertoolrace, daarvoor aanmelden kan nog. Er is vermaak voor kinderen door clown, ballonartiest en goochelaar Evert van Asselt en een buitenhuiskamerconcert van Company Of Sinners. De lokale parochie is te gast en verzorgt op zondagochtend een muzikaal omlijste kerkdienst in de festivaltent.

Nieuwe reeks namen en The Charm The Fury afsluiter van de vrijdag

De opzet van Klomppop als festivalweekend en de reeds bevestigde namen, waaronder headliner DI-RECT en Jebroer, werden erg goed ontvangen en de kaartverkoop loopt harder dan ooit. De organisatie van het evenement in Ovezande heeft nu een reeks acts aan het programma toegevoegd. Afsluiter van de vrijdag is metalband The Charm The Fury. Eerder op die avond is de finale van Spectra en een show van BDM Life, de act rond de Walcherse hiphopper Bas de Meijer.

De line-up van de zaterdag krijgt een extra rauw randje. Klomppop houdt de vinger aan de pols van de underground met o.a. garagepunkduo The Glücks uit België en de noiserock van Treehook. Bijzondere toevoeging is bFAKE, de samenwerking van DJ DNA (ex-Urban Dance Squad) met twee Zuid-Afrikaanse rappers. De feest-DJ Timski verzorgt de laatste uurtjes in de Oâlles Loco?.

Mooie toevoegingen zijn er ook voor de zondag. Na het straattheater komt Roots Rising met ska/reggea en hiphop op het podium. De organisatie verwacht ook veel van de talentvolle band Darlyn. Deze band rond een zangeres met een wonderschone stem brengt roots en popmuziek en scoorde een hit op radio en online met hun single ‘Stepping Stone’.

Ondanks de brede opzet wil Klomppop een kleinschalig festival blijven en zijn er slechts 1500 kaarten beschikbaar voor de vrijdag en zaterdag. De voorverkoop van weekend- en dagkaarten is gestart via de vernieuwde website. De prijs in de voorverkoop voor een passepartout voor drie dagen is met vijfentwintig euro laagdrempelig gebleven.

Eerste namen klomppop festivalweekend 2017

DI-RECT

Eerste namen klomppop festivalweekend 2017 bekend

DI-RECT en Jebroer bij eerste namen voor zaterdag van Klomppop Festivalweekend 2017. Verder o.a. The Grand East, CUT_, Ferocious Dog en Loco Loco Discoshow op 27 mei in Ovezande

Vorige maand kondigde de organisatie aan dat Klomppop voortaan door zal gaan als een driedaags weekendfestival. Nu brengen ze de eerste namen naar buiten voor zaterdag 27 mei. Duidelijke headliner is de bekende rockband DI-RECT, die op de laatste EP ‘Fired Up’ de oude soul en funk er vanaf laat spatten. Ook een publiekstrekker is rapper Jebroer. Op zijn nieuwe album ELF11 werkt hij met elf verschillende producers en varieert hij van emo naar hardstyle-festivalknallers. Opener op de mainstage is The Grand East, rock ’n soul uit Twente. Afsluiter van datzelfde podium is Ferocious Dog met Keltische folkpunk.

Voor het tweede podium is voorlopig alleen het elektronische duo CUT_ bevestigd, die afgelopen voorronde van Spectra nog indruk maakte in Podium De Klomp. De derde tent, de Oâlles Loco? krijgt een kleine upgrade zodat er ook livebands kunnen spelen. Natuurlijk blijft daar wel plek voor een optreden van de Loco Loco Discoshow. Op de eerste namen voor vrijdag 26 en de straattheaterdag op zondag 28 mei is het nog even wachten. Al is al wel duidelijk dat op vrijdagavond de Spectra-finale zal plaatsvinden waarvan twee finalisten reeds bekend zijn, Distinguished en The Mobius Project.

Ondanks een grotere headliner wil Klomppop Festivalweekend 2017een kleinschalig festival blijven en zijn er slechts 1500 kaarten beschikbaar. De voorverkoop van weekend- en dagkaarten start zaterdag 17 december om 10:00uur via de vernieuwde website. De prijs in de voorverkoop voor een passepartout voor drie dagen is met vijfentwintig euro laagdrempelig gebleven.

De voorverkoop van Klomppop Tickets is beeïndigd. Aan de dagkassa zijn nog voldoende kaarten beschikbaar. Sluiten