Exoot met Animaltroniek

Animaltroniek is een gelaagde audio-visuele installatie; radiografisch aangestuurd, met als basis eenvoudige herkenbare houten 3D puzzels. De makers zoeken een vorm, waarbij robotica, mechanica en elektronica op een transparante manier samensmelten en er een ‘aaibaar’ wezen ontstaat met een eigen persoonlijkheid. De installatie gaat een interactie aan met het publiek. 

De objecten zijn verre van levensecht te noemen, de techniek is totaal inzichtelijk en transparant gemaakt en niks wordt verborgen. Het fascineert de maker hoe snel het menselijk brein door herkenning van beeld en beweging de wereld accepteert, zichzelf overtuigt en iets als realistisch aanneemt. Waar ligt het omslagpunt in bewegings- en beeldtaal, waardoor het menselijk brein ‘omgaat’?

Privacy Preferences
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze via uw browser informatie opslaan van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.