40e Klomppop voegt Thomas Azier, Joost en Son Mieux toe aan programma

Facebook omslag_845x3152

Bijna alle namen van het affiche voor Klomppop 2020 zijn bekend. Op de ochtend van valentijnsdag liet het Zuid-Bevelandse festival weten dat Thomas Azier en Joost de headliners zijn op zaterdag 30 mei naast de eerder bevestigde Roxeanne Hazes. Voor de zaterdag worden ook synth-popband Son Mieux, het nederlandstalige 3FM-talent Wies en de Britse noiseband DITZ toegevoegd aan de line-up. Op de vrijdagavond 29 mei zal het Belgische La Jungle afsluiten na Navarone.
Klomppop doet daarmee recht aan de reputatie een brede mix van stijlen te maken en een variëren in gevestigde en opkomende namen. In die laatste categorie horen ook de Zeeuws/Rotterdamse ambient rockband AAD en Potential Wonder, die als winnaar van Spectra 2019 de zaterdag mag openen. Het programma van feesttent Oâlles Loco? is ook rond: Du Driefstang doet daar één van hun twee comeback-shows. Ook Twenty Sicks, een trio met covers in een rock ’n roll-jasje, en de Zingende Schlager staan er op het podium en DJ Timski nodigt zanger Arno Kolenbrander uit.

Pinksterzondag is familiedag
De zondag 31 mei is de familiedag van Klomppop met o.a. de straattheatermiddag. Deze week werd via social media bekend dat U18 een vervolg krijgt met Isabel Provoost en DJ Nikki aan het einde van de middag. Daarna krijgt Gino & The Bulldoze Band de ruimte om de blues te spelen. Voor dat The Dirty Daddies het jubileumweekend knallend afsluiten heeft Klomppop een primeur met Radio Confetti, het eerst live radiostation. Ze spelen enkel nummers van vaderlandse bodem. Binnenkort volgen de eerste aankondigingen voor het internationale straattheaterprogramma.

Tien-vrienden-tickets
Er zijn in de voorverkoop nog weekendtickets beschikbaar voor drie dagen festival (€32,50) net als losse dagkaarten voor vrijdag (€12,50) en zaterdag (€22,50). Klomppop waarschuwt late beslissers omdat vorig jaar de weekendtickets en zaterdagkaarten uitverkocht raakten. Vanaf begin deze maand zijn wegens succes de tien-vrienden-tickets weer verkrijgbaar, bij aankoop van tien weekendkaarten is er ééntje gratis. Klomppop blijft een laagdrempelig en kindvriendelijk festival: kinderen tot en met twaalf jaar mogen op vrijdag en zaterdag gratis binnen. Op zondag ligt die grens op acht jaar. Die dag kunnen er veel meer mensen op het terrein en kost de dagentree slechts €4,- en is er geen voorverkoop. Toegang voor zondag is wel inbegrepen in het weekendticket.

Privacy Preferences
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze via uw browser informatie opslaan van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.